Diller Scofidio + Renfro

The Tianjin Juilliard School

The Tianjin Juilliard School

The Tianjin Juilliard School
Tianjin, China

Juilliard has unveiled preliminary designs for its new facility in Tianjin, China. The innovative building is designed by Diller Scofidio + Renfro, the New York-based art and architecture studio which completed the renovation of The Juilliard School’s New York City campus in 2009.

The Tianjin Juilliard School will be a dynamic cultural and social hub that will redefine the relationship between music education, performance, and public space. Set within a greenway along the Yujiapu Financial District river promenade, the building is designed to welcome the public into the creative process and the performance of music.  The central lobby is a porous space which operates as an extension of the surrounding public park, and is accessible year round as a gathering place and event platform for students, faculty, visitors, and neighbors. The four corners of the lobby are distinct masonry pavilions which resemble large-scale boulders. Each corner is anchored by a major programmatic space – a concert hall, a recital hall, a black box theater, and a music library, all visually accessible to passersby through ground level and upper level fenestration. The four pavilions are interconnected with a series of bridges that diagonally traverse the lobby, and contain the school’s teaching studios, practice rooms, and classrooms. The building combines performance, practice, research, and interactive exhibitions into a unique, state-of-the-art facility.

By weaving together performance halls with teaching studios and public spaces, The Tianjin Juilliard School building encourages the public’s visual and auditory access to the learning and making of music. Natural light permeates all of the spaces in the building through monumental skylights which span the spaces between the bridges. The lobby has a geothermal heat sink floor which mitigates heat gains from the maximized daylight conditions, thereby supporting indoor tree growth and dynamic lighting throughout the year. Students and the public can ascend a sculptural staircase that penetrates one of the masonry pavilions to access the green roofs that cover the bridges. A roof terrace on top of the westernmost bridge is accessible to the public from a meandering exterior stair and offers panoramic views to the Hai River and entire Yujiapu peninsula.

News